Vokietijos virtuvė – kokia ji?

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

vokiški patiekalaiIeškodami visus mūsų lūkesčius atitinkančio restorano, kartais išnaršome visą miestą, tačiau vis tiek jaučiamės nepatenkinti. Vieni patiekalai atrodo pernelyg egzotiški, kiti – pernelyg įprasti. Jei norite išbandyti kažką naujo, siūlome apsilankyti vokiečių restorane – čia galėsite romantiškai pavakarieniauti su mylimu žmogumi arba pasimėgauti pietumis su kolegomis – sotūs dienos pietūs suteiks energijos visai dienai ir nuteiks produktyviam darbui.

Nors didelė įtaką Vokietijos virtuvei turėjo prancūzų patiekalai, vis dėlto pirmenybė čia teikiama austrų virtuvei – su ja jaučiamas glaudžiausias ryšys. Vokiečiai mėgsta riebų ir sotų maistą. Ši šalis garsėja patiekalais iš mėsos. Be to, svarbų vaidmenį atlieka ir alus. Teigiama, kad čia jo išgeriama daugiausiai visame pasaulyje. Tiesa, negalima pamiršti, kad skirtingose vietose gyvuoja skirtingi papročiai ir tradicijos, todėl kiekvienas Vokietijos regionas išsiskiria originaliais, konkrečiai tam kraštui būdingais patiekalais.

Vokiečių restoranas suteikia galimybę rinktis iš gausios valgių pasiūlos. Antrieji patiekalai gaminami iš bulvių, žuvies ir mėsos – tai yra įvairūs virtinukai, pjausniai, troškiniai, maltinukai ir t. t. Populiariausi saldieji patiekalai yra įvairių rūšių pudingai, sausainiai, tortai ir kremai. Išskirtinis restorano bruožas – gana platus pieno produktų ir patiekalų iš kiaušinių pasirinkimas. Be to, Vokietijos virtuvėje naudojama daug daržovių, pvz., bulvių, morkų, kopūstų, agurkų ir t. t. Daržovės gali būti verdamos arba troškinamos, o bulvės beveik visuomet kepamos.

Nacionaliniai patiekalai, kuriuos siūlo vokiečių restoranas, yra kiaulės kojos su troškintais raugintais kopūstais, taip pat specialiai paruošta žirnių tyrė su bulvėmis bei dešrelės su troškintais raugintais kopūstais. Ypatingai vertinama ir marinuota silkės filė. Klientų dėmesio sulaukia ir kepenėlių kukuliai, farširuota kiaulienos šoninė, obuolių ir bulvių žlėgtainis. Vienas populiariausių desertų – juodos ir baltos tešlos pyragėliai.

Vokietija vertina stiprų vyną. Kaip ir Austrijoje čia ypatingai mėgstamas natūralus vynas, gaminamas iš sušalusių uogų. Toks vynas išsiskiria itin subtiliu ir maloniu aromatu – jis kvepia medumi, svarainiais, rožėmis bei vaisiais. Šioje šalyje vertinami ir kiti alkoholiniai gėrimai, ypatingas dėmesys skiriamas degtinei, sidrui ir alui. Beje, alus čia geriamas nestiprus, paprastai jis maišomas su sultimis arba silpnais alkoholiniais gėrimais. Tiesa, vakarieniaujant vokiečiai nevengia ir stipraus grogo ir arbatos punšo.



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *