Ką svarbu žinoti, jei šunį šeriate sausu maistu?

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Šunų šėrimas sausu maistu šiandien yra pats populiariausias. Toks šėrimo būdas yra labai paprastas, patogus ir nereikalaujantis didelių išlaidų. Taip pat svarbu ir tai, kad šėrimas kokybišku sausu maistu užtikrina visavertę augintinio mitybą, todėl netenka rūpintis specialiais papildais. Jei nusprendėte savo augintinį šerti sausu maistu, būtina atminti keletą svarbiausių šėrimo taisyklių: jei jų laikysitės, jūsų šuo bus sveikas ir energingas.

Stebėkite, ar parinktas pašaras jūsų augintiniui tinka

Jei jūsų šuo yra žvalus, jo kailis blizga, o išmatų konsistencija yra optimali, galite būti ramūs, kad augintiniui maistas tikrai tinka. Jei pakeitę pašarą pastebite, kad išmatų kiekis tapo labai didelis, gali būti, pašaras nėra pakankamai gerai įsisavinamas. Jei po kelių savaičių situacija nesikeičia, vertėtų susirūpinti. Visada puikiu pasirinkimu gali būti begrūdis sausas maistas šunims, kurio didelį pasirinkimą galite rasti čia: https://evet.lt/category/maistas-sunims?maisto-rusis4=begrudis.

Pašaras turi būti normuojamas

Net ir tuomet, jei jūsų augintinis nuolatos atrodo alkanas, nereikėtų pamiršti, kad pašarą būtina normuoti. Augintinis galės greičiau pajusti sotumą, jei sausą pašarą sušersite iš lėto valgymo dubenėlio, interaktyvaus žaislo ar uostymo kilimėlio. Taip pat leiskite šuniui maistą užsidirbti: jei jį šersite iš rankų už atliktas komandas, tikėtina, kad valgydamas lėčiau jis greičiau pajus sotumą.

Taip pat vertėtų nepamiršti, kad šuo visada privalo turėti šviežio vandens. Stebėkite, ar augintinis jo išlaka pakankamai: 1 kg augintinio kūno svoriui per parą turi tekti 40-60 ml vandens.