Vištienos ir paprikų pyragas

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

pyragas-su-vistienaGėda prisipažint, bet vakar mane buvo užpuolusi tinginystė ir anti-įkvėpimas. Gal dėl oro, gal dėl to, jog kaikas namo grįžo net ne ryte, o gerokai po pietų, o gal paprasčiausiai ne ta diena pasitaikė. Šaldytuve it bombos tiksinčios vištienos krūtinėlės panaudojimas buvo viso labo pamarinavimas, paliekant visą darbą šiandienai. Norėjosi kažko naujo, nepabodusio, bet minčių buvo tiek pat, kiek sliekų ant asfalto.

Kiek virti vištieną“ rebusą išsprendė šaldiklyje gulintis sluoksniuotos tešlos gabalas ir paprikos balkone. Šakal makal, šurum burum, va ir mėsos pyragas susimakalavo. O iš atlikusios tešlos išėjo pintinė cinamoninių skarelių su obuoliais.

Vištienos ir paprikų apkepas

Marinatui:
3 šaukštai baltojo vyno acto
2 šaukšteliai cukraus
½ šaukštelio čiobrelių
½ maltos paprikos

Pyragaui:
1 lakštas bemielės sluoksniuotos tešlos (naudojau Mantingos mėlynoje pakuotėje)
1-2 nedidukės paprikos (jei mėgstate saldžiau, dėkite dvi, jei ne- užteks ir vienos)
1 šaukštelis garstyčių
1 aitrioji paprika
Kmynų
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas miltų
1 stiklinė pieno (turėjau tik rūgpienio tai tirpinau labai (labai labai) riebią grietinę vandenyje)
1 žieminis česnakas
Druskos
Pipirų

Vištienos krūtinėlę supjaustome juostelėm ar kubeliais. Užpilame actu, suberiame cukrų, prieskonius, gerai išmaišome ir paliekame marinuotis (aš palikau per naktį, bet galima ir trumpiau).

Kai mūsų višta išsimarinuoja, į keptuvę pilame aliejaus ir apkepame krūtinėlę. Paprikas nuplauname, nupjauname viršūnės ir įšimame sėklas. Pjaustome svogūna kaip patinka, kubeliais ar juostelėmis (aitriąją susmulkiname kaip įmanoma geriau). Kartu susmulkiname ir česnaką. Viską dedame į keptuvę kartu su pomidorais ir mėsa. Kepame apie 7 minutes.

Kai paprikos suminkštėja, dedame garstyčias, druską ir pipirus. Supilame pieną, ir laukiame kol viskas suburbuliuos. Šaukštą sviesto ištirpiname ir sumaišome su miltais. Mūsų troškiniui užvirus dedame sviesto ir miltų košę, viską gerai išmaišome.

Viską supilame į kepimo indą, kuriame ir kepsime. Atšilusį tešlos lakštą pakočiojame ir uždengiame troškinį. Apiberiame kmynais, galima aptepti kiaušinio plakiniu. Nepamirštame prapjauti angos garams ir kepame orkaitėje 180-200 laipsnių temperatūroje kol pyrago viršus gražiai paruduos.



Parašykite komentarą