Traškūs vafliai senoje vaflinėje

Traškūs vafliai senoje vaflinėje
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

vafliaiKas jum primena vaikystę? Aš niekaip negalėjau prisiminti jokių mėsiškų patiekalų. Turbūt todėl, kad vaikai dažniausiai tokių ir nemėgsta… Prisimenu saldžius dalykus – sausainiai, tortai ir žinoma vafliai. O pavasariški vafliai, be abejo asocijuojasi su velykomis.

Mama visada juos kepdavo. Patiekalai velykoms tai tarsi pavasario pasaka, kuria kasmet priburdavo mamos ir močiūtės rankos.

Skanūs, traškūs ir greit nuo stalo dingstantys vafliai:
200 g. sviesto
4 kiaušinių
1 puodelio miltų
2 šaukštų grietinės
Žiupsnelis druskos
Nepilno puodelio cukraus (mėgstantys saldumą gali dėti daugiau)

Sviestą išlydyti ir sumaišyti su cukrumi. Truputį atvėsinti ir supilti išplaktus kiaušinius. Įmaišyti miltus, druską, įdėti grietinės ir viską gerai išmaišyti iki vienalytės masės. Tešla turi būti panaši kaip ir blynams. Įkaitinti vaflinę (ar ji gerai įkaitusi patikrinti su mažu tešlos kiekiu) ir pilti po didelį šaukštą. Tokioje vaflinėje vafliai kepa labai greitai, todėl atsargiai – nesudeginkite, dažnai tikrinkite kaip jis kepa.

Išėmę vaflį greit susukite ir dėkite į lėkštę. Iš tokio kiekio gavosi maždaug 25 vafliai.

Ar gali būti skaniau?



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *