Echolotas – žvejo draugas

echolotas-deeper-smart-fishfinder-Echolotas – tai jūros gylio matuoklis. Toks apibrėžimas suponuoja apie prietaiso naudingumą žvejams bei jūreiviams. O ar įsivaizduojate, kas per daiktas galėtų būti išmanusis echolotas? Taip, technologijoms tobulėjant žmonės gali naudotis ne tik išmaniaisiais telefonais, bet ir tokiais prietaisais kaip echolotas „Deeper Smart Fishfinder“.

Minėtas įrenginys turėtų sudominti žvejoti mėgstančius žmones. O ypač tuos, kurie nori pasigirti savo laimikiu. Echolotas „Deeper Smart Fishfinder“ sužavės ir tuos, kurie nori naujų žvejybinių potyrių. Tuos, kuriems žvejyba yra svarbi gyvenimo dalis ir tuos, kuriems tai keletą kartų per metus pasitaikanti pramoga. Na, o kadangi buvo užsiminta apie išmanumą, svarbu aptarti, kokios savybės prietaisui suteikia „proto“.

Išmaniojo echoloto išmanumas prasideda nuo kompaktiško jo dydžio. Tai rutulio formos įrenginys. Jo skersmuo – vos 6,5 cm. Taigi, nereikės galvoti, kur įsidėti. O atliekamų funkcijų gausa prietaisą stumia į naują lygmenį. Pirmiausia, išmanusis echolotas „Deeper Smart Fishfinder“ parodo, kokia yra vandens temperatūra. Šis prietaisas taip pat „žino“, kokia struktūra pasižymi vandens telkinio dugnas ir kokie yra jo kontūrai. Šio echoloto pagalba sužinoma ir informacija apie sroves. Dar viena ypatybė – išmanusis echolotas aptinka vietą, kur yra žuvis. Taigi, žvejui pakanka pasirūpinti masalu ir traukti laimikį iš vandens. Tai dar ne visos funkcijos, tačiau jų pakanka įrodyti, kad kalbama apie išmanųjį prietaisą.

Žinoma, kiekvienam svarbu, kokiu praktiškumu toks „žvejo draugas“ pasižymi, ar nėra trapus kaip išmaniojo telefono ekranas, ar nėra kaprizingas. Dėl jau minėto dydžio echolotas „Deeper Smart Fishfinder“ yra labai kompaktiškas, o baterija leidžia prietaisu naudotis iki 4 val. Naudojimosi laiką pailgina dar ir tai, jog ištraukus iš vandens prietaisas išsijungia. Tokiu būdu taupomi energijos resursai. Galiausiai reikėtų pasakyti, kad šį echolotą paprasta įkrauti. Tam pakanka elektros tinklo ar micro USB kabelio.

Išmanusis echolotas žvejui suteikia visa bagažą reikiamos informacijos. Ja pasinaudodamas šis gali pagauti didžiausią savo laimikį ar tiesiog smagiai praleisti laiką prie vandens telkinio.


Vokietijos virtuvė – kokia ji?

vokiški patiekalaiIeškodami visus mūsų lūkesčius atitinkančio restorano, kartais išnaršome visą miestą, tačiau vis tiek jaučiamės nepatenkinti. Vieni patiekalai atrodo pernelyg egzotiški, kiti – pernelyg įprasti. Jei norite išbandyti kažką naujo, siūlome apsilankyti vokiečių restorane – čia galėsite romantiškai pavakarieniauti su mylimu žmogumi arba pasimėgauti pietumis su kolegomis – sotūs dienos pietūs suteiks energijos visai dienai ir nuteiks produktyviam darbui.

Nors didelė įtaką Vokietijos virtuvei turėjo prancūzų patiekalai, vis dėlto pirmenybė čia teikiama austrų virtuvei – su ja jaučiamas glaudžiausias ryšys. Vokiečiai mėgsta riebų ir sotų maistą. Ši šalis garsėja patiekalais iš mėsos. Be to, svarbų vaidmenį atlieka ir alus. Teigiama, kad čia jo išgeriama daugiausiai visame pasaulyje. Tiesa, negalima pamiršti, kad skirtingose vietose gyvuoja skirtingi papročiai ir tradicijos, todėl kiekvienas Vokietijos regionas išsiskiria originaliais, konkrečiai tam kraštui būdingais patiekalais.

Vokiečių restoranas suteikia galimybę rinktis iš gausios valgių pasiūlos. Antrieji patiekalai gaminami iš bulvių, žuvies ir mėsos – tai yra įvairūs virtinukai, pjausniai, troškiniai, maltinukai ir t. t. Populiariausi saldieji patiekalai yra įvairių rūšių pudingai, sausainiai, tortai ir kremai. Išskirtinis restorano bruožas – gana platus pieno produktų ir patiekalų iš kiaušinių pasirinkimas. Be to, Vokietijos virtuvėje naudojama daug daržovių, pvz., bulvių, morkų, kopūstų, agurkų ir t. t. Daržovės gali būti verdamos arba troškinamos, o bulvės beveik visuomet kepamos.

Nacionaliniai patiekalai, kuriuos siūlo vokiečių restoranas, yra kiaulės kojos su troškintais raugintais kopūstais, taip pat specialiai paruošta žirnių tyrė su bulvėmis bei dešrelės su troškintais raugintais kopūstais. Ypatingai vertinama ir marinuota silkės filė. Klientų dėmesio sulaukia ir kepenėlių kukuliai, farširuota kiaulienos šoninė, obuolių ir bulvių žlėgtainis. Vienas populiariausių desertų – juodos ir baltos tešlos pyragėliai.

Vokietija vertina stiprų vyną. Kaip ir Austrijoje čia ypatingai mėgstamas natūralus vynas, gaminamas iš sušalusių uogų. Toks vynas išsiskiria itin subtiliu ir maloniu aromatu – jis kvepia medumi, svarainiais, rožėmis bei vaisiais. Šioje šalyje vertinami ir kiti alkoholiniai gėrimai, ypatingas dėmesys skiriamas degtinei, sidrui ir alui. Beje, alus čia geriamas nestiprus, paprastai jis maišomas su sultimis arba silpnais alkoholiniais gėrimais. Tiesa, vakarieniaujant vokiečiai nevengia ir stipraus grogo ir arbatos punšo.


Nuostabi Lietuvos gamta įamžinta fotogalerijoje

baidares--Jus domina graži Lietuvos gamta ir norite ją aplankyti? Be jokios abejonės, Žemaitija turi tikrai nemažai gamtos slėpinių, tad kai tik turėsite laisvo laiko, užsukite čia ir pasigrožėkite ne tik nuostabiais gamtos paminklais sausumoje – užsisakykite baidares ir pasiplaukiokite kartu su visa savo šeima arba draugais. Dabar, dažniausiai baidarės yra užsakomos plaukti Jūros upe. Ši upė yra labai graži savo slėniu, taip pat pamatysite, jog šalia yra daug piliakalnių, ąžuolų ir kitų labai gražių bei išskirtinių medžių. Keliautojai labai mėgsta šią upę todėl, kad ja plaukti yra labai malonu. Nors vietomis Jūros upė yra gana vangi ir ji tikrai puikiai tinka jau įgudusiems keliautojams, visgi, naujokai taip pat dažnai renkasi Jūros upę, kadangi ji yra gana universali ir yra nemažai puikių maršrutų, idealiai pritaikytų ir pirmą kartą keliaujantiems.

Jeigu norite dar neužsisakę baidarių jau įsitikinti, kad tai labai graži upė, tuomet pasinaudokite baidarių fotogalerija – dabar internete yra įdėta įdomi aukštos kokybės fotogalerija, kurioje pamatysite daug laimingų žmonių, linksmai bekeliaujančių baidarėmis ir taip linksmai bei prasmingai praleidžiančių savo atostogas. Be abejo, jūs taip pat galite būti vienas iš jų – tereikia rezervuoti norimą laiką ir atvykti prie Jūros upės.

Jeigu baidarių pramogos jums jau nėra jokia naujiena, tuomet turbūt norėsite pamėginti ir kitas Žemaitijos upes. Pavyzdžiui, daugelis patyrusių keliautojų labai gerai vertina Akmenos upę, kuri yra puikiai pritaikyta jau patyrusiems ir ekstremalių pojūčių belaukiantiems plaukiotojams. Visą Akmenos upę galima praplaukti pavasario pradžioje ir labai lietingą rudenį – taigi, ši upė skirta pramogauti ir tada, kai nėra visiškai šilta, tad jeigu mėgstate susilieti su gamta ne tik vasarą, galite išmėginti baidarių nuomą Akmenos upėje ir rudenį. Kad įsitikintumėte, jog ši upė yra išskirtinė savo grožiu, galite peržvelgti tai, ką jums pasiūlys baidarių fotogalerija internete. Taip pat, turėsite galimybę ir patys užsisakyti profesionalias fotografo paslaugas, kai atvyksite į Žemaitiją plaukioti su baidarėmis.


Arbata iš pandų išmatų

Vyras iš Kinijos ketina sumušti brangiausios arbatos pasaulyje rekordą, gamindamas ją iš … pandos išmatų.

Dėstytojavimu koledže užsiimantis An Yanshi jau surinko penkias tonas pandų mėšlo, iš kurio ketina sukurti naują arbatos rūšį. Jis tikisi, kad iš išmatų pavyks išgauti neregėto aromato arbatą, kurios vertė galėtų siekti 200.000 litų už kilogramą.

“Pandos turi labai prastą virškinimo sistemą ir pasisavina tik apie 30% to, ką suryja. O tai reiškia, kad jų išmatose yra gausu naudingų skaidulų ir maistingųjų medžiagų” – tvirtino An.

Šiuo metu vyras važinėja po šalia Chengdu miesto esančios pandų veisyklos teritoriją ir stengiasi surinkti kuo daugiau “žaliavos” arbatai. Jis taip pat naiviai tiki, kad jau pirmoji arbatos partija sumuš pasaulio rekordą kaip brangiausia.

Įdomu tai, kad brangiausia kava pasaulyje gaminama iš apvirškintų kavos pupelių, kurias pašalina Indoneziškųjų civetų skrandžiai. Kopi luwak pavadinta kava kainuoja 400 litų už svarą.


Velykų stalas

Jau ir prabėgo pirmasis pavasario mėnuo, tad ne už kalnų jau ir pagrindinė pavasario šventė – Velykos. Tad jau būtų pats laikas pakalbėti apie šios šventės valgius. Kaip ir visi žinome velykos yra religinė šventė. Tai atsispindi ir ant šventinio stalo. Pagrindinis velykų valgių akcentas yra kiaušinis. Tai yra tarsi naujos gyvybės simbolis. Dėl to per velykas yra marginami kiaušiniai.

Velykos yra gavėnios (pasninko pabaiga), tad ant velykų stalo galima išvysti nemažai mėsiškų patiekalų. Tad šiame straipsnyje bus pateikti keli puikūs mėsiški velykų receptai.

Veršienos kepsniai su margaspalviu sviestu

500 g minkštos veršienos,
pagal skonį druskos,
maltų baltųjų pipirų,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
100 g sviesto,
3 česnako skiltelių,
pluoštelio krapų žalumos,
1 nedidelės raudonos saldžiosios paprikos.

Margaspalvis sviestas: kambario temperatūros sviestą sumaišykite su išspaustu česnaku, smulkiai pjaustytais krapais ir susmulkinta saldžiąja paprika. Dėkite ant maistinės plėvelės, standžiai suvyniokite kaip vamzdelį ir 10-15 min. įdėkite į šaldiklį.

Paruoškite mėsą: nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite 1,5 cm storio griežinėliais. Lengvai pamuškite, apibarstykite pipirais ir druska. Dėkite į gerai įkaitintą keptuvę, pateptą alyvuogių aliejumi. Kepkite 4 min. Tada apverskite ir kepkite dar 4 min. Mėsą perdėkite į įkaitintą lėkštę, uždenkite folija ir palaikykite. Po 3-5 min. dėkite ją į lėkštes, ant viršaus uždėkite margaspalvio sviesto skridinėlius. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.

Kepsnys, kvepiantis šalavijais

1,5-2 kg kiaulienos nugarinės,
5 kriaušių,
4 porų,
1 didelė sauja petražolių lapelių,
1 saujos šalavijų lapelių,
3 nesmulkintų skiltelių česnako,
2 smulkintų skiltelių česnako,
druska,
pipirai,
5 šaukštų alyvuogių aliejaus,
0,5 stiklinės sauso baltojo vyno,
0,5 stiklinės vištienos sultinio.

Kiaulienos nugarinę įpjaukite horizontaliai (bet ne iki galo) ir išskleiskite. Virtuviniu kombainu iki vientisos tyrės sumalkite petražoles, pusę šalavijų, česnako skilteles, druską, pipirus ir 3 šaukštus alyvuogių aliejaus. Tyrę užtepkite ant nugarinės vidinės dalies, suglauskite abi kepsnio puses ir apsukite medvilniniu siūlu. Už siūlo užkiškite likusius šalavijų lapelius. Kepsnį pabarstykite druska ir pipirais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Apkepinkite nugarinę iš visų pusių, perkelkite į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite perpjautas kriaušes. Porų baltąsias dalis perpjaukite išilgai. į kepimo indo dugną klokite jų sluoksnį. Ant jų dėkite apskrudintą nugarinę. Aplink sudėkite apkepintas kriaušes. Kepkite 45-55 min. 200 °C orkaitėje. Kepsnį perkelkite ant pjaustymo lentos, pridenkite folijos lakštu ir palaikykite kelias minutes, kad temperatūra taptų vienoda. Nedideliame puode pakaitinkite 2 šaukštus kepimo inde likusių riebalų. Pakepinkite smulkintą česnaką. Supilkite vyną, sultinį ir
virinkite ant silpnos ugnies, kol nuvirs perpus. Supilkite grietinėlę, vėl pavirinkite, nukaiskite ir įmaišykite garstyčias. Atvėsusį supjaustytą kepsnį patiekite su keptomis kriaušėmis ir padažu.