Kepsnių kepimas grilyje

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Vasara dažnam mintyse asocijuojasi su kepsnių kepimu ir maudynėmis. Kaip kepame kepsnius? Nusiperkame jau užraugtų šašlykų, anglies ir tiesiog kepame šašlykinėje? Ar kiekvieną žingsnį atliekame patys itin atsakingai ir kruopščiai (perkame mėsą, patys ją marinuojame, patys džioviname malkas tinkamas šašlykams. Kad kepsnių kepimo kultūra yra gana skirtinga galima pamatyti pažiūrėjus Amerikietiškus filmus. Ten prie namų įrengiami stacionarūs griliai, kurie dažnai kaitinami dujomis. Tokie griliai kainuoja pakankamai daug pinigų ir turi funkcijų ne mažiau nei namuose esanti viryklė. Jie turi ir laikmačius, o kartais ir drėkinimo mechanizmą. Tokie griliai Lietuvoje įrengiami nebent prie restoranų, kur reikai pramoniniu būdu paruošti didelį maisto kiekį. Lietuvoje asmeninėms reikmėms dažniausiai naudojami paprasti skardiniai griliai. Jie būna iš liaunos skardos ir juose net nerekomenduojama patiems deginti malkų. Nes nuo didelės malkų degimo kaitros grilio dalys gali susikrapyti.

Viskas priklauso nuo to į ką orientuojatės ir kiek greito rezultato norite. Tikrai nebus nieko baisaus jei viską darysite kaip ir darėte. Tačiau reikia žinoti, kad kuo greitesnis produktas tuo jis mažiau kokybiškas. Jei pirksite jau paruoštą kepimui šašlyką nesitikėkite, kad jis bus labai aukštos kokybės. Marinavimui dažniausiai skiriama ta mėsa, kuri negali būti parduota tiesiog kaip žalia mėsa. Būna, kad mėsa tiesiog pakeičia spalvą ir praranda prekinę išvaizdą. Tokia mėsa supjaustoma, sumarinuojama ir parduodama kaip šašlykas. Bet juk spalvos be reikalo ji nepakeitė. Greičiausiai kažkas su ja buvo ne taip. O ir kainuoja šašlykai brangiau nei žalia mėsa. Tai išvis paradoksalu, bet prastos kokybės mėsa virtusi šašlyku pabrangsta ir kainuoja net daugiau nei paprasta žalia mėsa.

Panaši situacija ir su anglimis bei jų uždegimo skysčiu. Labai optimistiška tikėtis, kad degus skystis išgaruos ir nepersiduos į maistą. O anglių gamybos technologijos labai skiriasi, tad ir jų kokybė ne visada aiški. Kodėl renkantis malkas šašlykams rūpinamės, kad tai būtų beržinės malkos, o pirkdami anglį nekreipiame dėmesio kokio tai medžio anglis? Tiesiog niekas neskirsto medžio anglies į rūšis, nes ten supilama tai kas tuo metu yra. Dėl to pagalvokite ar norite kepti greitai ar skaniai. Šie du kepimo būdai skiriasi. O jei planuojate pirkti grilį arba šašlykinę, tada galvokite, kad storesnio metalo griliai ar šašlykinės bus atsparesni karščiui ir ilgiau tarnaus. Bet juos bus sunkiau transportuoti.



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *